Activiteiten voor kinderen

De molen is een zeer geschikte plek als dagje uit voor ouders met kinderen. De kunst is om als molenaar de kinderen op een speelse manier hun bezoek aan de molen tot een zeer positieve beleving te maken.

Wij geven u enkele tips en materialen om dit bezoek goed aan te kleden.

Excursiebladen

Blijf dicht bij de molen en geef de kinderen een excursieblad mee waardoor zij spelenderwijs de molen eigen maken. Met eenvoudige vragen leren zij de functie van de molen en de geschiedenis kennen.

Wij hebben voor drie molentypen een excursieblad ontwikkeld als onderdeel van de jeugdeducatie. De poldermolen, watermolen en korenmolen (wind) hebben een kant-en-klaar excursieblad. Het staat u vrij om een van deze excursiebladen te gebruiken ter inspiratie voor de opzet van uw eigen excursieblad.

Kijk bij de excursiebladen voor de drie bestanden.

Kleurplaten

Een simpele en eenvoudige oplossingen om de kinderen iets te doen te geven, thuis of bij de molen, zijn kleurplaten. Deze kunt u uitprinten en uitdelen op de molen.

Kleurplaten zijn een leuk tijdverdrijf wanneer uw jonge bezoeker wacht op zijn pannenkoek die door u gebakken wordt tijdens Nationale Molendag. met een bekertje met potloden of stiften zorgt u voor een simpele tijdbesteding voor alle leeftijden.

Download de kleurplaten

Hazewind in Gieten