Blad Molens

In Molens, het verenigingsblad van De Hollandsche Molen, leest u alles over molens en de gepassioneerde mensen die zich er mee bezighouden. Molens bevat actualiteiten en achtergronden, uittips en allerlei wetenswaardigheden over onder meer techniek en geschiedenis. Het is een gevarieerd en aantrekkelijk blad voor alle molenliefhebbers. En de molenmaatjes maken kinderen op hun eigen manier wegwijs in de wondere wereld van draaiende wieken en waterraderen.

Begin mei verscheen Molens 125:

  • Op 19 april 2017 werd molen De Volksvriend in Gemert officieel in bedrijf gesteld. Lees alles over de restauratie waarbij enorm veel historisch materiaal is bewaard gebleven.
  • Pedro Germes en Julius Meijer zijn twee jonge molenenthousiastelingen uit Noord-Holland. Zij willen veranderingen in de molenwereld. Zo moet onder meer de leeftijd om molenaar te mogen zijn omlaag en het onderwijs moet meer aandacht geven aan molens. In deze Molens luchten zij hun hart.
  • Ooit stonden en in Meppel 27 molens. Niet zo heel lang geleden stond er geen één meer. Twee molens De Vlijt en De Weert zijn weer teruggekeerd. Hoe dat wonder is gebeurd, vertelt Kees Vanger, voormalige vrijwillige molenaar van De Weert en momenteel actief op De Vlijt.
  • Molenaar Christian Pfeiffer heeft van Weesp weer een jeneverstad gemaakt. Lees hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.
  • Lees ook het prachtige verhaal over Agnes van de Voort uit het Limburgse Horn, die vlak na de Tweede Wereldoorlog de media haalde als enige vrouwelijke molenaar van West-Europa.
  • Natuurlijk veel informatie over Nationale Molendag, hét molenevenement van Nederland.
  • De molenmaatjes Eva, Linda, Jim en Rutger zorgen weer voor gevarieerd nieuws voor de kinderen.

En nog veel meer.

Molens 126 verschijnt eind augustus

Nieuwsgierig geworden? Wilt u ook op de hoogte blijven van alles wat er in molenland Nederland gebeurt?
Word dan lid en ontvang 3x per jaar Molens, digitale nieuwsbrieven vol molennieuwtjes en leuke molenuitstapjes. Bovendien profiteert u als lid ook van de kortingen op de vele molenartikelen in de webwinkel!
Meer informatie vindt u hier.