Nationale Molendag in 2022.

Nationale Molendag

14/15
MEI 2022

NATIONALE MOLENDAG 2022

Nationale Molendag 2022 vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Momenteel is De Hollandsche Molen druk bezig met de voorbereidingen. Hopelijk lukt het weer een evenement te organiseren waarbij iedereen die dat wil weer echt fysiek een molen kan bezoeken en volop kan genieten van dit prachtige werktuig. Én kan luisteren naar de verhalen van de molenaar.
Zeker omdat in 2022 Het Gilde van Vrijwillige Molenaars in verband met het 50-jarig bestaan het Jaar van de Molenaar organiseert.

Alles is echter afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Vorig jaar ging de fysieke Nationale Molendag niet door omdat de besmettingsrisico’s te groot waren. De Hollandsche schakelde toen – met succes – over naar een volledige digitale editie van dit landelijke molenevenement. De eerste ‘online’ uitvoering in de bijna 50-jarige geschiedenis.

Laten we hopen dat het ook de laatste maal was. We willen dolgraag dat in 2022 het unieke landelijke molenevenement waaraan zoveel mensen, zowel molenvrijwilligers als het publiek, plezier beleven weer op de traditionele feestelijke wijze kan plaatsvinden.
Noteer daarom alvast in uw agenda: Nationale Molendag 2022: zaterdag 14 en zondag 15 mei.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Steun molens met een bijdrage
Speciaal voor kinderen
Molens! - Vraag gratis proefnummer aan
Nationale Molendag 2020
Nationale Molendag 2020