De Traanroeier in Oudeschild/Texel (Noord-Holland)

De Traanroeier

De Traanroeier
Barentszstraat 21
1792 AD Oudeschild

BGL Molenprijs vink-potlood-groot-v2

U heeft gestemd!

Uw stem is alleen geldig als u deze bevestigt. Daarvoor ontvangt u binnen enkele minuten op het opgegeven e-mail adres een bericht. Hierin bevindt zich de link waar u op moet klikken om uw stem te bevestigen.

Als u uw stem niet bevestigt is uw stem niet geldig!

Let op: als u geen mail ontvangt om uw stem te bevestigen, neem dan contact met ons op door ons te bellen op nr. 020-6238703 of een e-mail te sturen naar dhm@molens.nl.

Terug naar begin

Stemmen op De Traanroeier in Oudeschild/Texel (Noord-Holland)

Melding
###

* De Hollandsche molen verstrekt uw gegevens niet aan derden. Uw gegevens worden gebruikt om u informatie toe te sturen. Indien u dit niet wenst, kunt u een e-mail sturen naar dhm@molens.nl.
** De BankGiro Loterij verwerkt uw persoonsgegevens volgens haar privacystatement dat te vinden is op www.bankgiroloterij.nl.

Molen De Traanroeier waterdicht!

Molen De Traanroeier op Texel is een levend en bewegend monument. De laatste jaren is hard gewerkt aan het onderhoud, maar er is nog één grote noodzakelijke klus over. Het riet op de romp van de molen moet worden vervangen. De tijd, stormen, zeewind en vogels hebben hun tol geëist. Lekkage dreigt, funest voor het houtwerk en het graan. Met het geld van de BankGiroLoterij Molenprijs kan de hele romp opnieuw gedekt worden. Een fantastische kans! U kunt helpen dit te realiseren door te stemmen op De Traanroeier.

De Traanroeier is in 1727 gebouwd in Zaandam, waar hij bijna twee eeuwen lang dienst heeft gedaan. In 1902 is hij naar Texel verscheept. Sindsdien hoort hij bij Oudeschild. Zes vrijwilligers houden De Traanroeier draaiend, malen graan, zorgen voor het onderhoud en houden het ambacht van molenaar levend.

De Traanroeier staat op het terrein van Museum Kaap Skil en maakt het museumbezoek compleet. Bij Kaap Skil worden verschillende oude ambachten getoond. Als de molen nieuw riet krijgt, zal ook aan het ambacht van rietdekken aandacht worden besteed. Zo wordt het werk meteen een educatieve attractie.

Met uw stem voor De Traanroeier blijft de Texelse molen waterdicht!

Facebook | Website

Reacties