Rembrandt legde veel molens vast in etsen en tekeningen

Het zal bijna niemand zijn ontgaan: 2019 is het Rembrandtjaar. Met een groot aantal speciale tentoonstellingen en tal van andere activiteiten wordt het 350e sterfjaar van Rembrandt van Rijn geëerd. In Molens 131 schreef Marjan ten Broeke een artikel over de grote Hollandse meester. Daarin gaat zij op zoek naar de connectie van Rembrandt met molens. Hij heeft veel molens vastgelegd in etsen en tekeningen. Maar waarom maakte hij – nota bene een molenaarszoon – slechts één molenschilderij?
Lees meer….

 

Eigenaren Molen No. 3 Molenviergang in Aarlanderveen: ‘Het ‘pratende’ molenhuis’ (uit het blad Herenhuis, nr. 72, juli 2019)

Nationale Molendag heeft dit jaar als thema ‘Ontmoet de molenaar’. Herenhuis neemt dit advies ter harte en presenteert een drieluik over molenaars en hun unieke woonplek. Anne de Jong, medewerker bij De Hollandsche Molen, richt dit keer zijn blik op Molen No.3 in Aarlanderveen, een werktuig dat al vanaf begin negentiende eeuw actief is en nog steeds functioneert, en interviewde het molenaarsechtpaar. ‘Het is ons thuis, maar het is geen gewoon huis.’ Lees meer….