Bovenmolen G in Schermerhorn

Bedankt! Bevestig nu uw stem via de door u ontvangen e-mail.

Uw stem is alleen geldig als u deze bevestigt. Daarvoor ontvangt u een bericht op het opgegeven e-mailadres. Hierin bevindt zich een link waar u op moet klikken om uw stem te bevestigen. Het kan even duren voordat u de e-mail voor het bevestigen van uw stem ontvangt (maximaal 1 uur). De e-mail kan ook in uw “ongewenste mail” terecht gekomen zijn.

Let op: als u geen mail ontvangt om uw stem te bevestigen, neem dan contact met ons op door ons te bellen op nr. 020-6238703 of een e-mail te sturen naar dhm@molens.nl.

Terug naar begin

Stemmen op Bovenmolen G in Schermerhorn

Ik ben 18 jaar of ouder en ga akkoord met de actievoorwaarden.
Mijn geboortedatum is:
Melding
###

* De Hollandsche Molen verstrekt uw gegevens niet aan derden. Uw gegevens worden gebruikt om u informatie toe te sturen. Indien u dit niet wenst, kunt u een e-mail sturen naar dhm@molens.nl.
** De VriendenLoterij verwerkt uw persoonsgegevens volgens haar privacystatement dat te vinden is op www.vriendenloterij.nl.

Samen laten we Bovenmolen G weer draaien en stralen!

“Arme meid. Jou moesten ze weer hebben” spreekt Molenaar Fred zijn molen liefdevol toe. Hij was buiten aan het maaien toen op 6 juli een roede brak en als een speer door de rieten kap ging. Niet de eerste keer dat Bovenmolen G het zwaar heeft.

Het prachtige polderlandschap van de Schermer was er niet geweest zonder het stoere staaltje watermanagement in1633-1635, toen 52 molens het land heroverden van het water. Bovenmolen G is één van de elf molens die nog over zijn en heeft heel wat meegemaakt. De molen was tot 1929 in gebruik, maar werd 20 jaar later bijna gesloopt. Marchallhulp bracht redding. Een brand in 1983 kon door de boerenbrandweer worden bedwongen. Ook in 1995 brak een roede. Die schade werd hersteld. Fred is ook dit keer vol goede moed: “Wij gaan je weer opknappen. Dan kun aan je tweede jeugd beginnen”. Voor het zover is moet er nog veel geld worden ingezameld. Het winnen van de Molenprijs zou enorm helpen.

Samen laten we Bovenmolen G weer draaien en stralen!

Stem nu! Uw stem is 1 euro waard!

Wist u dat het Molenfonds met nog meer projecten
bezig is om molens te steunen?

Het Molenfonds werkt aan behoud, onderhoud en restauratie van molens in Nederland.
U kunt de molens steunen met een bijdrage aan één van de crowdfundprojecten.
Ook uw structurele steun is natuurlijk van harte welkom!

Bovenmolen G te Schermerhorn
Molendijk 8
1636 VK Schermerhorn