A.J. de Koning penning voor Wim Bos, voorzitter Rijnlandse Molenstichting

Wim Bos, voorzitter van De Rijnlandse Molenstichting, heeft op 19 november de A.J. de Koning penning ontvangen. Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen, overhandigde hem de penning bij de Googermolen in Oude Wetering (Z-H). Bos krijgt de penning vanwege zijn grote verdiensten voor het molenbehoud.

(Foto: Jessica van Spengen)
Wim Bos heeft enorm veel betekend voor De Rijnlandse Molenstichting. Zo heeft hij de stichting een stuk professioneler gemaakt, hetgeen leidde tot de POM-status (Professionele Organisatie voor het Monumentenbehoud) in 2017. Ook heeft hij veel stappen gezet op het gebied van veiligheid op molens en onder zijn voorzitterschap, dat acht jaar duurde, zijn ruim 15 molens gerestaureerd.
Wim Bos stond verder aan de wieg van het Molenplatform Zuid-Holland. In 2022 neemt hij afscheid als voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting, omdat zijn termijn erop zit.

A.J. de Koning penning
De A.J. de Koning-penning is vernoemd naar de oud-directeur van De Hollandsche Molen en is bestemd voor mensen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor het molenbehoud in Nederland.
De A.J. de Koning penning is eerder uitgereikt aan Kees Bakker, voormalig voorzitter van de SIMAV, Reinier Scheeres, voormalig voorzitter van Stichting De Schiedamse Molens en het vrijwilligersteam  van de Stichting Molendocumentatie. Deze stichting beheert het documentatiecentrum van De Hollandsche Molen.