De molenviergang in Aarlanderveen

BankGiro Loterij Molenprijs
Kaart Molenviergang

Molen no 3. (bovenmolen)
Kortsteekerweg 24
2407 AG Aarlanderveen

Dank voor uw stem!

Vergeet u niet uw stem te bevestigen? Uw stem is alleen geldig als deze is bevestigd. Daarvoor ontvangt u binnen enkele minuten op het opgegeven e-mailadres een bericht. Hierin bevindt zich de link waar u op moet klikken om uw stem te bevestigen. Het kan zijn dat uw spamfilter deze mail als ongewenst ziet en naar de map ‘spam’ of ‘ongewenste mail’ heeft verplaatst. Kijkt u dan ook in deze map als u geen mail heeft ontvangen.

Als u uw stem niet bevestigt is uw stem niet geldig!

Let op: als u geen mail ontvangt om uw stem te bevestigen, neem dan contact met ons op een e-mail te sturen naar dhm@molens.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Terug naar begin

Stemmen op De molenviergang in Aarlanderveen

Melding
###

* De Hollandsche molen verstrekt uw gegevens niet aan derden. Uw gegevens worden gebruikt om u informatie toe te sturen. Indien u dit niet wenst, kunt u een e-mail sturen naar dhm@molens.nl.
** De BankGiro Loterij verwerkt uw persoonsgegevens volgens haar privacystatement dat te vinden is op www.bankgiroloterij.nl.

Houd de molenviergang in beweging!

Voorkomen dat boerenland en burgerhuizen onder water lopen, dat is het werk van Molen No. 3 in Aarlanderveen. Samen met drie andere molens maalt deze molen het overtollige polderwater naar de Rijn. Dat kan alleen als alle vier molens samenwerken. Zonder Molen No. 3 staat alles stil. Daarom doen wij mee met de BankGiroLoterij Molenprijs. Geef Molen No. 3 nieuwe roede voor de wieken!

De molenviergang van Aarlanderveen is de enige werkende molenviergang in de wereld. De molenviergang is nog altijd in bedrijf en is de hoofdbemaling voor de polder. De molenviergang ligt weliswaar in het Groene Hart van Zuid-Holland. Toch is de omgeving van de molens vanaf het ontstaan eind 18e eeuw, vrijwel ongewijzigd gebleven. De hoofdtaak van de molens is nog dezelfde als ruim twee eeuwen geleden; het drooghouden van de polder.

Water, wind en wieken, de basiselementen voor onze polder.

www.molenviergangaarlanderveen.nl

Reacties