De Kroon in Arnhem (Gelderland)

De Kroon

De Kroon
Klarendalseweg 82
6822 GCArnhem

BGL Molenprijs vink-potlood-groot-v2

De Kroon in Arnhem heeft door de stemmen €5.302,- verdiend.

Maak De Kroon één van de parels van Arnhem!

Molen de Kroon is een icoon van Klarendal waarvan het hart van menige Klarendaller sneller gaat kloppen. Graag komen zij langs voor een kop koffie of een pakje meel. Alleen mist de molen een goede inrichting om echt het centrale punt in de wijk te zijn. Met de BankGiro Molenprijs kunnen wij de molen herinrichten en geschikt maken voor bezoekers en evenementen.

Het hart van de Arnhemse wijk Klarendal wordt gevormd door molen De Kroon. Als icoon van de wijk en als ontmoetingspunt. Stichting Vrienden van de Klarendalse Molen wil dat de wijkbewoners en bezoekers een beter onderdak vinden in de molen. Een nostalgisch onderdak voor Arnhemmers en trekpleister voor de bezoekers aan het hippe Modekwartier. Daarom wil zij de inrichting van de molen aanpassen. Er moet, naast de winkel met molen producten, een ruimte ontstaan die onderdak kan bieden aan activiteiten als concerten, tentoonstellingen, workshops voor kinderen, bijeenkomst voor ouderen, bedrijfspresentaties en een trouwlocatie.
Dit in een sfeer waar ook de geschiedenis van Klarendal en de molen in beeld en geluid kan worden beleefd met een museum van de Klarendalse geschiedenis. Een bijzondere plek waar het eigen verhaal van de ontwikkeling van deze authentieke arbeiderswijk verteld kan worden. Waar bijzondere Klarendallers en gebeurtenissen herinnerd worden. ‘Verbinden’ is ons leidend thema.
Maak De Kroon een echte Arnhemse parel!

Facebook | Website

Reacties