Biggekerkse thuisbakker is de Beste volkorenbroodbakker van Nederland!

Winnaar Aart van Goudswaard wint tweedaagse bakworkshop bij Robèrt van Beckhoven.
Oisterwijk/Amsterdam – Aart van Goudswaard uit Biggekerke heeft op zaterdag 9 juli in Oisterwijk de bakwedstrijd Bak mee met het AKG! gewonnen en is daarmee de Beste volkorenbroodbakker van Nederland 2016. Tijdens de workshop in de bakkerij van meesterbakker Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk streed Van Goudswaard tegen 17 andere regionale winnaars. De jury bestaande uit Van Beckhoven en Wil van Gils beoordeelde dat het volkorenbrood van Van Goudswaard de beste smaak en kwaliteit heeft. Daarmee wint Van Goudswaard een tweedaagse bakworkshop bij Robèrt van Beckhoven. Bak mee met het AKG! is een initiatief van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum, ondersteund door ‘Bij Robèrt’ en vereniging De Hollandsche Molen.

De wedstrijd
Op 22 molens vonden regionale voorrondes plaats waar enthousiaste thuisbakkers de regionale titel ‘Beste volkorenbroodbakker van…’ konden winnen. De thuisbakkers bakten thuis met echt molengemalen volkorentarwemeel hun volkorenbrood, waarna op de molen een lokale jury de broden op kwaliteit en smaak beoordeelde. Van Goudswaard won op 14 mei de regionale editie op de Brasser’s molen in Biggekerke. Op zaterdag 9 juli vond de finale plaats met 18 regionale winnaars, waarbij Van Goudswaard tot de Beste volkorenbroodbakker van Nederland 2016 werd uitgeroepen en een tweedaagse bakworkshop bij Robèrt van Beckhoven heeft gewonnen.

Het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde
Het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde bestaat dit jaar 40 jaar. De aangesloten molenaars werken allemaal volgens de strenge regels van het gilde. Zij gebruiken op hun molens vaak biologisch graan dat met windkracht tussen de molenstenen wordt gemalen. Daarnaast draagt het gilde de zorg dat de aangesloten molens voldoen aan strenge eisen, waardoor het meel daadwerkelijk in de keuken gebruikt mag worden en een mooi brood oplevert. Versgemalen meel van de molen: beter voor de gezondheid en het milieu kan haast niet. Een eerlijk ambachtelijk product.

Meer informatie over de broodbakwedstrijd en het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde vindt u op molenaarsgilde.nl