Blad Molens

In Molens, het verenigingsblad van De Hollandsche Molen, leest u alles over molens en de gepassioneerde mensen die zich er mee bezighouden. Molens bevat actualiteiten en achtergronden, uittips en allerlei wetenswaardigheden over onder meer techniek en geschiedenis. Het is een gevarieerd en aantrekkelijk blad voor alle molenliefhebbers. En de molenmaatjes maken kinderen op hun eigen manier wegwijs in de wondere wereld van draaiende wieken en waterraderen.

Begin mei verscheen Molens 122:

  • 2016 is uitgeroepen tot het Jaar van de Limburgse molens.
    Lees alles over het hoe en waarom van dit opvallende initiatief
  • Tijdens de jaarvergadering van De Hollandsche Molen kreeg Jan Ottevanger het molenaarsdiploma overhandigd. Hij is hiermee de zevende generatie (!) Ottevanger op de Bovenmolen in Zevenhuizen. Een prachtig verhaal over een unieke molenaarsfamilie.
  • De grote restauratie van De Twuijvermolen in Sint Pancras is al een eind gevorderd. Vooral het interieur ondergaat een metamorfose. Wat doet dit met het authentieke karakter?
  • Natuurlijk veel informatie over Nationale Molendag, hét molenevenement van Nederland
  • En wat hebben de molenmaatjes Eva, Linda, Jim en Rutger voor de kinderen in petto?

En nog veel meer.

Molens 123 verschijnt eind augustus

Nieuwsgierig geworden? Wilt u ook op de hoogte blijven van alles wat er in molenland Nederland gebeurt?
Word dan lid en ontvang 3x per jaar Molens, digitale nieuwsbrieven vol molennieuwtjes en leuke molenuitstapjes. Bovendien profiteert u als lid ook van de kortingen op de vele molenartikelen in de webwinkel!
Meer informatie vindt u hier.