De Hollandsche Molen doet mee aan campagne: Erfgoed is van ons allemaal!

Onder het motto ‘Erfgoed is van ons allemaal’ lanceert het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 vanaf 3 mei een campagne, die laat zien hoe belangrijk erfgoed voor mensen is. Juist in coronatijd, waarin een vakantiereis of bioscoopbezoek er niet in zit, ontdekt iedereen de eigen omgeving, waaronder ook het nabijgelegen erfgoed. Zoals komend weekend van 8 en 9 mei tijdens Nationale Molendag, waarop vele molens, fietsend of wandelend te bewonderen zijn.

De Hollandsche Molen doet mee aan de campagne en verspreidt de komende weken de boodschap via de sociale media over het land. Zodat de erfgoedliefde iedereen bereikt, en ook in Den Haag doorklinkt waarom investeren in de toekomst van erfgoed een must is!

Erfgoed zijn zaken die wij met zijn allen belangrijk vinden om door te geven aan onze kinderen. Mooie historische steden en dorpjes, bijzondere landschappen en monumenten zijn en blijven het waard om van te genieten. Daarom moeten we erfgoed koesteren en erin investeren!


Filmpjes
Het platform stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land op pad. In acht korte filmpjes laat hij zien hoe mensen van het erfgoed in hun eigen omgeving nog meer zijn gaan waarderen. Iedere week worden twee nieuwe video’s gelanceerd. In de week van 3 mei zijn dat filmpjes over hunebedden in Drenthe en het Huisje van Brienen in Amsterdam.

Inhoudelijke boodschap aan de informateur
Aan de informateur en de politiek heeft het Erfgoedplatform overgebracht wat er in het regeerakkoord moet staan om ons erfgoed te behouden.
Meer weten? Klik hier

Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 is een informeel samenwerkingsverband, dat als doel heeft de positie en het belang van erfgoed te versterken.