De Hollandsche Molen doet mee aan campagne: Erfgoed is van ons allemaal!

Onder het motto ‘Erfgoed is van ons allemaal’ lanceert het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 vanaf 3 mei een campagne, die laat zien hoe belangrijk erfgoed voor mensen is. Juist in coronatijd, waarin een vakantiereis of bioscoopbezoek er niet in zit, ontdekt iedereen de eigen omgeving, waaronder ook het nabijgelegen erfgoed. Zoals kort geleden op 8 en 9 mei tijdens Nationale Molendag, waarop vele molens, fietsend of wandelend te bewonderen waren.

De Hollandsche Molen doet mee aan de campagne en verspreidt de komende weken de boodschap via de sociale media over het land. Zodat de erfgoedliefde iedereen bereikt, en ook in Den Haag doorklinkt waarom investeren in de toekomst van erfgoed een must is!

Erfgoed zijn zaken die wij met zijn allen belangrijk vinden om door te geven aan onze kinderen. Mooie historische steden en dorpjes, bijzondere landschappen en monumenten zijn en blijven het waard om van te genieten. Daarom moeten we erfgoed koesteren en erin investeren!


Filmpjes
Het platform stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land op pad. In acht korte filmpjes laat hij zien hoe mensen van het erfgoed in hun eigen omgeving nog meer zijn gaan waarderen. Iedere week in mei worden twee nieuwe video’s gelanceerd.
In de week van 24 mei zijn dat filmpjes over Huis Sonsbeek in Arnhem en Vindplaats Zenith in Almere.

De filmpjes in de week van 17 mei gaan over de Sint Jan in Den Bosch en Fort Blauwkapel in Utrecht.
De filmpjes in de week van 10 mei gaan over Kysanet en molenaar Wouter Pfeiffer op De Vriendschap in Weesp en de Kermis van Tilburg.
De filmpjes in de week van 3 mei gaan over hunebedden in Drenthe en het Huisje van Brienen in Amsterdam.

Voor de playlist met alle acht filmpjes, klik hier

Inhoudelijke boodschap aan de informateur
Aan de informateur en de politiek heeft het Erfgoedplatform overgebracht wat er in het regeerakkoord moet staan om ons erfgoed te behouden.
Meer weten? Klik hier

Het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 is een informeel samenwerkingsverband, dat als doel heeft de positie en het belang van erfgoed te versterken.