De Hollandsche Molen vindt nieuwe exploitanten voor molenhuis van Rijn en Lek

De Hollandsche Molen heeft in Kees Oorschot en Louise Krijnen nieuwe exploitanten gevonden voor het molenhuis van de Rijn en Lek. Dit was nodig nadat Abrona de exploitatie van het dagbestedingsproject De Wijkse Molen moest staken vanwege de ingrijpende veranderingen in de zorg. Het tweetal neemt per 1 september het stokje over van Abrona.

Kees Oorschot en Louise Krijnen hebben veel nieuwe plannen voor het molenhuis. Zo wordt de naam De Wijkse Molen vervangen door De Graanschuur, refererend aan de historische functie van het pand. De lunchroom annex Havenkantoor wordt de verbindende factor tussen stadshaven, buurt en de stad. Daarnaast wordt onder meer ontbijtservice geboden aan boten.
Bij de zoektocht naar een nieuwe exploitant was het van belang dat de nieuwe invulling van het molenhuis zou passen bij de molen en de Wijkse samenleving. Na intensief overleg tussen Abrona en de nieuwe ondernemers is afgesproken om een aantal cliënten en vrijwilligers van Abrona een plek aan te bieden in het nieuw op te zetten bedrijf.  Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Utrecht.


Kees Oorschot en Louise Krijnen (links), samen met enkele medewerkers
van Abrona. (foto: Hans Dirksen fotografie)