De Hoop in Hellendoorn (Overijssel)

De Hoop

De Hoop
Ninaberlaan 78
7447 AH Hellendoorn

BGL Molenprijs vink-potlood-groot-v2

De Hoop in Hellendoorn heeft door de stemmen €9.069,- verdiend.

Help De Hoop Duurzaam Onder Dak!

Al sinds 1854 is molen De Hoop beeldbepalend in Hellendoorn. Nog dagelijks maalt molenaar Jan van de Beld graan en verkoopt hij meel- en streekproducten. Maar De Hoop draait om zoveel meer dan graan.

Vrijwilligers realiseerden een eenvoudig onderkomen waar klanten, schoolklassen en toeristen in de toekomst geïnformeerd kunnen worden over de geschiedenis van de molen, over het maalproces en … over windenergie. Een tweetal generatoren zorgt er sinds 2014 voor dat De Hoop grotendeels in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien.

De Hoop draait dus ook om toerisme, educatie, energie en bewustwording. Bovendien is De Hoop een gezellige ontmoetingsplek in het dorp.

Om de ontmoetings- en educatiefunctie echt helemaal waar te kunnen maken, willen we de faciliteiten van het bezoekerscentrum ingrijpend verbeteren. Hoe mooi zou het bijvoorbeeld zijn als we een glazen overkapping kunnen maken tussen de historische molen en het houten bijgebouw? Wat dacht je van toiletten en verwarming die De Hoop het hele jaar door beleefbaar maken?

Met het geld van de BankGiro Loterij Molenprijs zijn we in staat de vele functies van koren- en stroommolen De Hoop duurzaam te laten draaien.

Daarom rekent De Hoop op jouw stem!

Facebook | Website

Reacties