Eerdere winnaars

Molenprijs 2018
‘Geef De Lastdrager een nieuw hart!’ Dat was de slogan van deze ‘oudste houten van Nederland’. Maar, wat is een molen zonder hart? Zonder maalsysteem is het een lege molen.  Molenaar Cees Mens wilde graag weer graan kunnen malen met de molen. Zodat de bakker in het dorp weer ambachtelijk  streekgebonden brood kan gaan bakken. De droom van Cees en alle andere vrijwilligers is uitgekomen. De Lastdrager krijgt weer een hart.

Molenprijs 2017
De Traanroeier moest dringend een nieuw rietdek en dat is gelukt. Eind juli was de rietdekker klaar met zijn werk. Tijdens de werkzaamheden stuitte hij op enkele andere mankementen, maar die werden verholpen door de molenaar, timmerman en waar nodig de molenmaker.

Molenprijs 2016
Molen De Zwaluw in Hasselt voor de restauratie van de wieken. De molen werd op 15 juli 2017 officieel in bedrijf genomen met de nieuwe wieken.

Molenprijs 2015
Molen De Ooievaar in Zaandam voor de bouw van een nieuwe insteekhaven bij de molen met een houten hijskraan.

Molenprijs 2014
Molen De Salamander te Leidschendam met het projectvoorstel voor het bouwen van een nieuw educatief centrum. Begin juli 2015 werd het educatieve gebouw geopend; dit kreeg de naam Moolenmeester.

Molenprijs 2013
Molen van Fakkert in Hoonhorst met het projectvoorstel voor de bouw van een molenschuur. In verband met het 90-jarig bestaan van vereniging De Hollandsche Molen werd het te winnen geldbedrag eenmalig verhoogd tot € 90.000,-. In mei 2014 werd de molenschuur geopend.

Molenprijs 2012
Korenmolen De Regt in Nieuw-Lekkerland met het projectplan ‘Geef De Regt z’n wieken terug’. Het ging hierbij om het completeren van de molenstomp met wieken. In mei 2014 werd de molen feestelijk in gebruik genomen.

Molenprijs 2011
Krijtmolen d’Admiraal in Amsterdam met het projectplan waarbij de molenaarswoning is teruggebracht en de maalruimte haar historische inrichting heeft teruggekregen. In mei 2012 werden de molenaarswoning en gerenoveerde maalruimte geopend.