Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Altenase Molendag

Op zaterdag 12 oktober organiseren molenaars van Molenstichting  Het Land van Heusden en Altena en in samenwerking met stichting Korenmolen Nooit Gedagt te Woudrichem weer de Altenase Molendag.

De volgende 12 molens zijn te bezoeken van 10 tot 17 uur:
– De Hoop te Veen
– De Twee Gebroeders te Wijk en Aalburg
– De Witte Molen te Meeuwen
– Nooit Gedagt te Woudrichem
– Zandwijkse  en Uitwijkse molens te Uppel
– Noordenveldse molen te Dussen
– ZuidHollandse molen te Hank
– Ouden Doornse molen te Almkerk
– Vervoorne molen en Het Landeke te Werkendam
– Schrikmolen te Genderen

De molendag is een evenement welke om de 3 jaar wordt georganiseerd. Bij sommige molens is naast verkoop van meel, bak en streekproducten ook een leuke nevenactiviteit.

Bezoek voormalige molen van ‘t Landeke:
Buiten de 11 in werking zijnde molens is er ook een mogelijkheid tot een bezoek aan de voormalige molen van polder ” t Landeke ‘, gelegen aan de Schans 41c te Werkendam. Speciaal voor deze dag zullen ook de toegangspoort en deuren geopend zijn voor bezoek, van deze tevens te koop staande molen met woning. Tijdens de molendag is een expositie over de molen zelf aan de hand van foto’s, tekeningen en kaarten te zien in de molen. Een van de vrijwillig molenaars is deze dag de ‘molenaar’ en gastheer en zal graag tekst en uitleg geven over de molen en geschiedenis. Tevens is er naast divers fotomateriaal van de molen zelf, ook een kopie van de originele bouwtekening uit 1902 van ‘t Landeke en ander archief materiaal.

Het bezoeken van de Watertoren te Uppel:
In samenwerking met de eigenaar van de watertoren te Uppel, is de mogelijkheid om met de molendag de watertoren te bezoeken. Waarbij men helemaal tot bovenin de toren kan om zo van een mooi uitzicht te genieten en  het landschap en daarbij dus diverse molens te zien draaien.

Datum:
12 oktober 2019
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.molensheusdenenaltena.nl