Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Friese Molenaarsdag

De Friese Molenaarsdag wordt ieder jaar georganiseerd om collega`s en leerling-molenaars de gelegenheid te geven om andere molens te bezoeken en collega`s te ontmoeten. Dit jaar zijn de molens van Dokkum, Damwoude en Broeksterwoude op zaterdag 2 juni tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken

Molen De Hoop te Dokkum
Deze stellingmolen is in 1849 gebouwd als koren- en pelmolen. Later werd hier alleen gemalen. De molen heeft een Engels kruiwerk. Het bijzondere van zijn gevlucht is dat het systeem Ten Have op de buitenroede is aangebracht.

Molen Zeldenrust te Dokkum
In 1862 werd Zeldenrust gebouwd als koren- en pelmolen. Deze molen heeft een voeghouten kruiwerk. Ook hier zit het systeem Ten Have op de buitenroede.

Molen de Mearmin te Damwoude
Deze poldermolen stond eerder bij Dokkum en is in 2015/2016 gerestaureerd en verplaatst naar De Sûkerij te Damwoude. Naast de molen zijn hier een cichorijdrogerij en een aantal woudhuisjes te bezichtigen. Deze molen heeft een neutenkruiwerk en het gevlucht is Oud-Hollands opgehekt.

De Grote Molen te Broeksterwoude
Deze poldermolen werd in 1887 gebouwd met een neutenkruiwerk. Op beide roeden is zelfzwichting aangebracht. Eerder had deze molen twee schroeven.

De Broekmolen te Broeksterwoude
In 1876 werd deze molen gebouwd met eveneens een neutenkruiwerk. Sinds een restauratie in 1975/1976 heeft deze molen weer een Oud-Hollands gevlucht.

Al deze molens hebben hun bijzonderheden dus laat je verrassen op zaterdag 2 juni 2018

Datum:
2 juni 2018
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
http://molenaarworden.nl/friese-molenaarsdag-2-juni/