Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kempen-Broek Molendag

Tijdens Kempen-Broek Molendag staan de 47 windmolens en watermolens binnen Grenspark Kempen-Broek op de NL/B grens tussen Cranendonck, Weert, Leudal en de Belgische gemeenten Hamont, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik in de belangstelling.

GrensPark Kempen~Broek verbindt op een verrassende en eigenzinnige wijze gevarieerde natuur met erfgoed. Oude langgevelboerderijen, kapelletjes, wegkruisen, landweren of windmolens en watermolens vormen vele kleine pareltjes in het groene landschap van Kempen-Broek. Plekjes en erfgoed dat erom vraagt om nader kennis mee te maken. De windmolens en watermolens, bijna vijftig in aantal, nemen daarbij een bijzondere plaats in op dit veelkleurige pallet van het Kempen-Broek erfgoed.

De robuuste windmolens in het Weerterland en de markante watermolens, die als aan linten aaneen geregen tussen Maas en Kempen langs de Aabeek, Itterbeek of de Bosbeek liggen, kennen een geschiedenis van vaak honderden jaren. Een geschiedenis die bol staat van verhalen.  “Molens Vertellen Verhalen” is dan ook het thema voor deze Molendag die MolenNetwerk KempenBroek VZW jaarlijks in het 2e weekeinde van september organiseert samen met de moleneigenaren, molenaars en molenvrijwilligers van de wind- en watermolens in Kempen-Broek.

In 2019 vallen Open Monumentendag in Vlaanderen en Nederland op verschillende dagen. Daarom wordt er in 2019 geen Grenzeloze Molendag maar twee Kempen-Broek molendagen gehouden op 8 en 15 september.

Deelnemende molens vindt u op de website van MolenNetwerk KempenBroek

 

Datum:
8 september 2019
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kempenbroekmolens.nl/