Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leeuwarder Molendag

Op zondag 8 april wordt voor de negende maal de Leeuwarder Molendag gehouden. Bijna alle Leeuwarder molens stellen hun deuren weer open. We hopen op goed weer, met natuurlijk vooral ook wind! Enthousiaste molenliefhebbers, toevallige passanten, buurtbewoners, oud en jong, Leeuwarders en niet-Leeuwarders, studenten, iedereen is welkom om een kijkje nemen op de Leeuwarder molens. We hopen weer op een enthousiast en belangstellend publiek! De nieuwe kleurplaten zijn weer op voorraad!

Stap op de fiets, en rijd zo het “Achtkant van Leeuwarden”, een fietstocht die u langs de acht molens rond Leeuwarden leidt. Ook met de auto zijn de meeste molens bereikbaar, al zullen de laatste meters veelal te voet moeten worden gemaakt.

Neem een kijkje bij de Hemriksmolen in de “Groene ster”, een unieke molen met een scheprad, of wandel over de Froskepôlle naar de Froskepôllemolen. Fiets over het nieuwe bruggetje vanuit Zuiderburen via het aquaduct naar de Hempensermeermolen, en bekijk bij de Zwette de Spinnekoppen. Bezoek de windmotor bij Wirdum en de gerestaureerde Windmotor aan de Hounsdyk, of bekijk de Bullemolen. De Leeuwarder Molens, een bezoek waard!

Datum:
8 april 2018
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.leeuwardermolendag.nl/