Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leeuwarder Molendag

Op zondag 14 april zal voor de tiende maal de Leeuwarder Molendag worden gehouden. Bijna alle Leeuwarder molens stellen hun deuren weer open. We hopen weer op goed weer, met wind. Enthousiaste molenliefhebbers, toevallige passanten, buurtbewoners, oud en jong, Leeuwarders en niet-Leeuwarders, studenten, iedereen is welkom om weer een kijkje te nemen op de Leeuwarder molens. Wij genieten van een enthousiast en belangstellend publiek!

Stap op de fiets, en rijd zo het “Achtkant van Leeuwarden”, een fietstocht die u langs de acht molens rond Leeuwarden leidt. Ook met de auto zijn de meeste molens bereikbaar, al zullen de laatste meters veelal te voet moeten worden gemaakt.

Neem een kijkje bij de Hemriksmolen in de “Groene ster”, een unieke molen met een scheprad, of wandel over de Froskepôlle naar de Froskepôllemolen. Fiets over het nieuwe bruggetje vanuit Zuiderburen via het aquaduct naar de Hempensermeermolen, en bekijk bij de Zwette de Spinnekoppen. Bezoek de windmotor bij Wirdum en de gerestaureerde Windmotor aan de Hounsdyk, of bekijk de Bullemolen. De Leeuwarder Molens, een bezoek waard!

Datum:
14 april 2019
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.leeuwardermolendag.nl/