Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Limburgse molendag

Op zondag 7 oktober is het weer Limburgse Molendag. Dé kans om de molens en molenaars in Limburg in actie te zien. 50 Limburgse molens openen die dag hun deuren voor een gratis bezoek van 11.00 – 17.00 uur. De geopende molens kunt u vinden op de website van Limburgse molens.

Trotse mulders vertellen u graag alles over het bijzondere stukje Limburgs erfgoed dat zij in stand houden. Wind en water alleen zijn immers niet genoeg om de molens te laten draaien. Ontdek van binnen hoe een molen werkt, bekijk hoe graan wordt gemalen en proef van diverse lekkernijen. Ook zijn er tentoonstellingen, bijzondere demonstraties en muzikale optredens in en rond de molens. Bij sommige molens wordt het gemalen graan meteen verwerkt tot vlaaien, wafels pannenkoeken en pizza’s. Niemand hoeft dus met een lege maag naar huis te gaan.

Dankzij het herfstige oktoberweer is er tijdens de Limburgse Molendag meestal genoeg wind om de windmolens flink te laten draaien. Maar ook watermolens, zoals na lange tijd de Wittemermolen weer, zijn deze dag geopend voor publiek. Alle molens zijn natuurlijk een bezoekje waard, maar enkele tips dit jaar zijn zeker de Schouwsmolen in Ittervoort, waar knapkoek van eigen meel wordt gebakken en waar het Lucia-Kwartet een concert geeft met muziek uit verschillende streken, en de Sint Annamolen in Keent-Weert, waar maar liefst 360 molens op luciferdoosjes te bewonderen zijn.

In iedere regio en voor elke leeftijd is er wat te doen. Het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg en alle mulders heten u van harte welkom!

 

Datum:
7 oktober 2018
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.limburgsemolens.nl