Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Midwintermalen Delftse Molen de Roos

Elk jaar rond de kortste dag is het Midwintermalen op de molen. We vieren dat de dagen weer langer worden en de natuur zich voorbereidt op een nieuw groeiseizoen van het graan. Dat doen we bij onze sfeervol verlichte molen.
Precies een jaar geleden startte op Midwinter de actie ‘Molen in het Licht!’ Met hulp van 222 kleine en grote donateurs is de duurzame verlichting van dit Delftse icoon gerealiseerd. Daar zijn we trots op! Na proefdraaien en afstellen zal de molenverlichting in het bijzijn van wie daaraan hebben bijgedragen officieel in gebruik genomen worden op deze avond.

De Roos draait en maalt bij voldoende wind. Molenaars en gidsen laten de molen graag van binnen zien. Natuurlijk is er muziek en zang:
17-18.30 uur Midwinterzang met Ars Vocalis
18.30-20 uur Folkmuziek van Widar Volk
Molenwinkel Ambacht is open en er is een kleine markt met o.a. warme dranken, soep, brood, oliebollen en flappen van molenmeel.
De nieuwe uitgave van het boek  ‘Van stadswal naar tunneldak’ – over de geschiedenis van de Delftse molen en zijn veranderde omgeving – wordt onder de aandacht gebracht; een origineel cadeau-idee  voor alle Molen- en Delftliefhebbers.
De opbrengst van de avond gaat in de spaarpot om de ‘blauwe maalstenen’ die tijdens de spoorzoneverbouwing zijn gevonden weer in gebruik te kunnen nemen.

Datum:
16 december 2018
17:00 - 20:00
Evenement Categorie:
Site:
http://delftsemolen.nl/