Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Molendag Land van Cuijk

Vereniging Molenvrienden Land van Cuijk en omstreken organiseert op 2e Paasdag wederom een regionale molendag. Dit jaar zijn de molens in het noordelijke gebied aan de beurt. Dat zijn de molens in Nederasselt, Overasselt, Heumen, Plasmolen (watermolen), Gassel en Cuijk. De molens zijn geopend van 11.00u tot 16.30u en de toegang is zoals altijd helemaal gratis.

De molens zijn niet alleen geopend maar zullen zeker allemaal draaien en bij voldoende wind zal er ook graan gemalen worden. Bij enkele molens is er ook iets ander te doen of te zien namelijk: Nederasselt: pannenkoekenmeel verkrijgbaar, Heumen: Crêpes en Paaseitjes, Plasmolen: diverse kunstwerken van Pieter van Eck, Cuijk: Molenwinkel is geopend met allerlei meelproducten en keramiek van Leny v/d Berg en Tiny Evers, tevens diverse lekkernijen van hobby bakker Fijne Bol.

De molenaars vertellen u graag over hun molen en hun vak dat inmiddels door de Unesco is toegevoegd aan de lijst van immaterieel erfgoed. Dus bij deze bent u van harte uitgenodigd op 2e Paasdag 2 april in bovengenoemde molens.

 

 

Datum:
2 april 2018
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Site:
http://molenvrienden.nl/index.php/nl/