Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Molendag Leidschendam-Voorburg

De Drie Molens in Stompwijk, Houtzaagmolen de Salamander in Leidschendam en Poldermolen De Vlieger in Voorburg zijn zaterdag 6 juli allemaal in volle glorie te zien en de wieken draaien. Deze dag staat helemaal in het teken van ‘de zoon van de molenaar’, ofwel Rembrandt van Rijn.

Bij de Salamander en de Vlieger worden bovendien schilder workshops gegeven. Mensen die willen leren hoe een molen het best op het doek kan worden gezet, krijgen hier gratis tips en tricks. Voor verf, kwasten en papier wordt gezorgd. De workshops, voor jong en oud, beginnen om 13.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan per mail via [email protected]
Wie zelfstandig de kwast ter hand wil nemen is ook van harte welkom. Er is volop plek om zelf al dan niet met ezel en palet neer te strijken.

Hoogtepunt van de dag wordt het bezoek van een aantal historische grootheden. Zo komen Rembrandt en zijn vrouw Saskia de workshops bezoeken.
Geruchten gaan dat uitgerekend op die dag ook Louise van Solms, schoonzus van Frederik Hendrik, haar opwachting zal maken. Rembrandt zou haar huwelijk in 1638 met de heer Van Brederode schilderen, maar vond de entourage te opgedirkt en volstond met het schilderen van ruiters en paarden. Louise hoopt op een 2e kans, ze wil nu eindelijk wel eens door Rembrandt geportretteerd worden.
Hoe dit gaat aflopen kunt u beleven op 6 juli vanaf  13:00 uur bij molen de Vlieger en molen de Salamander!

De Molendag Leidschendam-Voorburg duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Naast de schilder activiteiten zijn er uiteraard ook rondleidingen.

Datum:
6 juli 2019
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://molendevlieger.nl/molendag-leidschendam-voorburg/