Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Molendag Leidschendam-Voorburg

Op molendag Leidschendam-Voorbug zijn poldermolen De Vlieger en Houtzaagmolen De Salamander open voor bezoek. Er is muziek, er zijn stoommachines, rondritten en rondvaarten en uiteraard staan beide molens open voor gratis rondleidingen. In Stompwijk draaien de molens van de Molendriegang. Deze molens zijn niet voor het publiek toegankelijk. Maar ook van buiten is het een schitterend schouwspel. En het stoomgemaal De Antagonist aan de Stompwijkseweg 11 is voor bezoekers toegankelijk. De hele dag zal de grote, draaiende, oude dieselmotor in gebruik zijn en wordt er tekst en uitleg gegeven.

Bij Molen De Vlieger  zijn er naast de rondleidingen bijvoorbeeld rondritten met een boerenkar. De Stoomclub Stompwijk toont allerhande werkende stoommachines. Muziek wordt verzorgd door Angelique Schipper en een aantal talenten van haar Open Podium.

Molen de Salamander verzorgt zaag demonstraties en rondleidingen. In de molen zelf zijn houtdraaiers en houtkunstenares Jacqueline Louz aan het werk. Wie het water op wil, kan gratis meevaren met De Vlietzeilers, die tochtjes naar De Knip maken (12.00 – 15.00 uur).
Leden van de Fotokring Leidschendam-Voorburg geven een workshop Molen Fotografie. Deze duurt van 11.30 tot 14.00 uur. Na een korte inleiding gaat men zelf aan de slag, om vervolgens het resultaat met elkaar te bespreken. Uiteraard moeten deelnemers (maximaal 10) zelf een digitale camera meenemen. Vooraf aanmelden – onder vermelding van de leeftijd – bij [email protected]

Van 12.00 tot 13.30 uur is er een workshop storytelling/tekenen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. op Molen de Vlieger. Dezelfde workshop wordt van 14.30 tot 16.00 uur nog een keer gegeven op molen De Salamander. Er kunnen maximaal 10 kinderen per molen meedoen. Voor beide molens graag vooraf aanmelden via de mail: [email protected]
Vermeld naam en leeftijd en ook of men naar Molen De Vlieger of naar Houtzaagmolen De Salamander komt.