Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Molendag 2018

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 wordt de 46ste Nationale Molendag gehouden. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Bezoek ook een molen en ontmoet de molenaar!

Ten Boer Bovenrijge, 2014, foto Harmannus Noot
Ten Boer Bovenrijge, 2014, foto Harmannus Noot

De molen beleef je pas echt als je binnen bent!
Je kent de molen vast van één van jouw dagelijkse routes naar school, werk of familie en vrienden. De molens zijn beeldbepalend voor Nederland. Maar deze monumenten beleef je pas echt, wanneer je binnen bent. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Kom tijdens de Nationale Molendag naar een molen bij jou in de buurt en ervaar hoe hij bijvoorbeeld graan tot meel maalt of water uit de polder pompt. Elke molen is uniek en vertelt zijn eigen geschiedenis. Kom óók op bezoek en de molenaar vertelt je de bijzonderheden van zijn prachtige molen.

Je bent van harte welkom!    Alle deelnemende molens vind je hier.

Gratis Molen Ontdekboekje voor de jongsten
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen Ontdekboekje klaar.

Dit boekje staat vol met leuke raadseltjes, puzzeltjes en andere leuke opdrachten waarmee zij niet alleen de verschillende molentypen leren ontdekken, maar ook van alles leren over het werk van de molenaar.

Meld je aan voor nieuwsbrief van De Hollandsche Molen! 

Een aantal keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief met informatie over Nationale Molendag, regionale molendagen, bijzondere evenementen, interessante feitjes en het actuele molennieuws. Wil je ook op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze e-mailnieuwsbrief

Begin:
12 mei 2018
13 mei 2018
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.molens.nl/nationalemolendag/