Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Maas en Waalse Molendag

Op zondag 3 juni 2018 wordt de jaarlijkse Open Maas en Waalse Molendag gehouden. Op deze dag is het mogelijk de molens van binnen te bezichtigen onder begeleiding van de molenaars die graag uitleg daarbij geven. Er zijn voor deze dag diverse activiteiten georganiseerd, zoals fietstochten, prijsvragen en een kleurwedstrijd voor de kinderen.
Geldersch Landschap & Kasteelen doet ook mee met de Hernense en Batenburgse molen. De molens liggen op korte afstand van elkaar, een bezoek aan beide molens is dan ook goed te combineren.

Hernense molen
De Hernense molen is open van 10.00-16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaar en bij voldoende wind wordt het malen gedemonstreerd. Tevens worden er pannenkoeken gebakken en koffie, thee en limonade geschonken. Verder zijn er  fietsroutes langs de deelnemende molens verkrijgbaar. Entree: gratis. Adres: Molenhoek 3, 6616 AP Hernen.

Batenburgse molen
De Batenburgse molen is open van 11.00-16.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaar. Entree: gratis. Adres: Molendijk 13, 6634 KE Batenburg.

Verder zijn de volgende molens geopend:
Alphen a/d Maas
Maasbommel
Afferden
Beuningen
Beneden Leeuwen
Dreumel

 

Datum:
3 juni 2018
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.openmaasenwaalsemolendag.nl/