Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Overijsselse molendag

Op zaterdag 9 september zijn in het kader van Overijsselse Molendag nagenoeg alle molens in de provincie geopend. Een kleiner aantal molens is ook op zondag 10 september geopend, zie hiervoor in de website bij de betreffende molen.
Er worden vele speciale activiteiten georganiseerd. Dit kan variëren van pannenkoeken bakken en fietstochten langs molens tot uitgebreide rondleidingen in de molens.

 

Korenmolen Windlust, Radewijk
Het bestuur van de Provincie Overijssel vind dit Evenement dusdanig belangrijk dat de Gedeputeerde voor Cultuur jaarlijks aanwezig is om de Molendag(en) officieel te openen. Dit jaar zal de opening plaats hebben op korenmolen Windlust te Radewijk. In verband met het de ingebruikname na de grote restauratie zak er een feestelijk programma met een kleine streekmarkt georganiseerd worden.

Korenmolen De Leeuw, Lettele/Bathmen
Op 9 september van 19 tot 23 uur wordt  voor de vierde keer het (Streek-)korenfestival  ‘Koren op de Molen‘ georganiseerd rondom de Windkorenmolen De Leeuw te Oude Molen. Op deze Overijsselse Molendag en ook helemaal in lijn met het thema van de Open Monumentendag ‘Boeren, burgers en buitenlui’ zullen vier koren uit de streek hun medewerking verlenen. Vier koren uit het buitengebied van Deventer met geheel verschillend genre en repertoire zullen, elkaar steeds afwisselend, gedurende de hele avond optreden.
De koren zijn het  Koor Groot Colmschate (met ensemble) uit Colmschate, Vocal Group Notes uit Schalkhaar, Voce Magna uit Lettele en de Bêkezangers uit Bathmen. Daarnaast zal ook de boerendansgroep de‘ Battumse Venne’ meerdere optredens verzorgen. Het molenplein zal omgetoverd zijn in een sfeervolle ambiance dat ook zal bijdragen aan een avond vol nazomeravond gezelligheid. Iedereen is welkom . Toegang gratis.

 

 

Begin:
9 september 2017
10 september 2017
Evenement Categorie:
Site:
http://www.molensinoverijssel.nl/actueel/