Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Overijsselse Molendag

Op zaterdag 8 september worden de Overijsselse Molendag gelijktijdig met Open Monumentendag gehouden.

Bijna alle molens zijn geopend en op diverse molens zijn activiteiten. Dit kan variëren van pannenkoeken bakken en fietstochten langs molens tot uitgebreide rondleidingen in de molens. En de entree is gratis. Een kleiner aantal molens is ook op zondag geopend. zie hiervoor in de website bij de betreffende molen.
Dit jaar zal de officiële opening plaats vinden om 10.30 u in Zwolle bij Oliemolen De Passiebloem door de Gedeputeerde voor Cultuur.

 

Oliemolen de Passiebloem
Tot ongeveer 17.00 uur worden er in diverse talen rondleidingen gegeven, kunt u een werkend model van een stoomoliefabriek bewonderen, kan men zich in historische kleding hijsen en hiervan zelf foto’s maken, zijn er voor de kleintjes kleurplaten en een puzzeltocht en natuurlijk bij voldoende wind een werkende dubbele oliemolen.
Buiten op het gedeeltelijk overdekte terras kunt u gratis koffie, thee en limonade krijgen en tegen een kleine vergoeding bakken onze molenbakkers voor u de lekkerste pannenkoeken!Samen met ons ‘buurmonument’ het Openluchtbad (op slechts 100 meter afstand) hebben wij weer een leuke actie voor u in petto: Indien u na een rondleiding in de Passiebloem ook het Openluchtbad bezoekt krijgt u daar een gratis ijsje uit het winkeltje. De route andersom werkt natuurlijk ook! Bezoekt u ná het Openluchtbad tevens de Passiebloem dan krijt u bij ons een gratis pannenkoek.

 

Datum:
8 september 2018
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.molensinoverijssel.nl/