Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SIMAV molendag

De Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (SIMAV) houdt op  zaterdag 9 september, tijdens Open Monumentendag, ook SIMAV molendag. De molens van SIMAV zijn deze dag tussen 10 en 16 u opengesteld voor publiek. U kunt de molens van binnen bewonderen behalve de privé vertrekken. Alles wat u altijd al hebt willen weten van een of meerdere molens tussen Alblasserdam en Leerdam kunt u vragen aan de molenaar die graag vertelt over de vroegere en huidige functie van de molen.

Na een bezoek aan één of meerdere van de 33 molens, die onder de zorg van SIMAV vallen, weet u meer over dit mooie ambacht van molenaar. Door te luisteren naar de verhalen en de kennis die de molenaar met u deelt beleeft u gegarandeerd een boeiende dag. Ook zal het belang van het voortbestaan van deze historische iconen u duidelijk worden. Tijdens uw bezoek kunt u zich aanmelden als vriend van de molenstichting. Met uw bijdrage kan SIMAV nog meer doen voor het molenbehoud en het toekomstbestendige  onderhoud op peil houden.

Molenaar is een oud vak. Een vak dat veelal doorgegeven werd van vader op zoon. Meestal zien we oudere molenaars die met onverminderd enthousiasme de molen bedienen. Echter een groeiende groep jonge ambitieuze molenaars valt te bespeuren binnen de oude garde. Zij waarborgen de continuïteit van het vak. Mooi om zo iemand te horen vertellen wat hem of haar beweegt dit oude ambacht uit te voeren in zijn vrije tijd.

Korenmolen De Hoop in Gorinchem is zowel op zaterdag 9 als ook op zondag 10 september open. Op beide dagen zal een film vertoont worden over het leven en werk van een molenaar.

Datum:
9 september 2017
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.simav.nl/nieuws/simav-molendag/