Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SIMAV molendag

‘n tik van de molen’

Zaterdag 5 oktober, SIMAV-molendag, is dé kans om veel molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden van binnen te bekijken.  Vrijwel alle molens van molenstichting SIMAV zetten deze dag de deuren weer open. De molenaars vertellen u graag meer over  het eeuwenoude ambacht, de techniek, de geschiedenis en het leven in en rond de molen.

Molenstichting SIMAV heeft drie molenfietsroutes uitgegeven van 42, 48 of 52 km. De routes voeren fietsers langs prachtige streken waar de 33 molens, die SIMAV in beheer heeft, fraai boven het landschap uitkomen. Molens, allemaal zijn ze anders met een eigen verhaal en een vaak eeuwenoude geschiedenis. De routes zijn verkrijgbaar bij de drie startplaatsen: Leerdam, Groot-Ammers en Oud-Alblas.

Bij verschillende molens zullen activiteiten georganiseerd worden. Zo is bij de Hofwegense Molen in Molenaarsgraaf leerling-molenaar Diederik bezig om met een kettingzaag een houtsculptuur te zagen uit een boomstam. Tevens zijn er gemalen open die dag, zoals het dieselgemaal Polder Sliedrecht aan het Abbekesdoel in Bleskensgraaf, dieselgemaal Over- en Nederslingeland in Giessenburg en dieselgemaal Langerak aan de Nieuwpoortseweg aldaar.

 

Datum:
5 oktober 2019
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://simav.nl/