Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Westlandse Molendag

Op onze Westlandse molendag dag is het mogelijk 8 korenmolens en 5 poldermolens in werking te zien en te bezichtigen.

De molenaars die deze soms eeuwenoude werktuigen bedienen, geven u op verzoek graag uitleg over hoe de molen het meel maalt of het overtollige water uit de polder maalt. Evenals voorgaande jaren doet ook de “Crossley” dieselmotor van de “Oude Lierpolder”  Laan van Adrichem 32 te De Lier weer mee. Voor de geïnteresseerden in oude motoren een unieke kans.Ter hoogte van de “Oostgaag” nummer 23 is het mogelijk om de fundering van de “Kleine Kralingermolen” te bezichtigen.

Activiteiten bij de molens
Koffie,thee en frisdrank: kan men bij de Groeneveldse molen op het terras tegen betaling verkrijgen.
Tuinmolens:  bij de Groeneveldse molen staan tuinmolens voor de verkoop opgesteld.
Modelmolens: waaronder het kleinste werkende korenmolentje in het Westland zijn te bezichtigen bij de Groeneveldse molen.
Pannenkoeken:  kan men tegen betaling verkrijgen bij de korenmolen de Hoop te Maassluis.
Tentoonstelling: in de korenmolen ” De Vier Winden ” te Monster is een expositie over de geschiedenis van de molen, tevens verkoop van molen -artikelen.

 

Daarnaast kan worden meegedaan aan de volgende activiteiten:

Fietstocht
Ook dit jaar is het weer mogelijk om de molens per fiets te bezoeken. U kunt starten bij elke deelnemende molen en daar een knooppunten fietsroute met stempelkaart kopen voor € 5,- (de fietskaart is alleen op 25 juni bij elke molen verkrijgbaar). De hele tocht, die niet verplicht uitgefietst hoeft te worden, is ongeveer 60 kilometer lang. Bij het behalen van minimaal 5 stempels (molens) komt u in aanmerking voor een leuk aandenken aan deze dag.

Fotowedstrijd
Er wordt op deze dag ook een fotowedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd geld alleen voor de deelnemende molens aan deze dag. Het is de bedoeling dat men langs de deelnemende molens gaat en een of meerdere foto’s van een molen of molenonderdelen maakt. Het thema voor 2016 is nog niet bekend.

Kindertheatervoorstellingen

Bij de Groeneveldse molen wordt door kindertheater: “deepdeep”  4 voorstellingen gespeeld  “Zo draait de molen” met als thema: de taal van de molen, hoe draait de molen, wat is er voor nodig om de molen te laten draaien en waarom draait een molen. Aanvang voorstellingen:10.30 uur, 11.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. Dit kindertheater is niet gratis.

 

Datum:
25 juni 2016
9:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.westlandsemolens.nl/westlandse_molendag_2016.htm