Film ‘1200 molens’ wint Gouden Reiger

De film ‘1200 molens’ die vorig jaar november is vertoond tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 aan De Hollandsche Molen heeft de Gouden Reiger gewonnen. De uitverkiezing werd op 28 oktober bekendgemaakt tijdens een speciale ‘online’ uitzending van de Avond van de Opdrachtfilm van de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers. Een prachtige prijs voor een prachtige film. De vereniging is daar dan ook bijzonder trots op! De Gouden Reigers zijn de prijzen voor de beste zakelijke films, bedrijfsfilms en webfilms van het jaar in diverse categorieën.

Voor de uitslag telden de publieksstemmen voor 50 % mee. Een jury bepaalde de andere 50%. De overwinning hing al in de lucht nadat de score van de publieksstemmen werd bekendgemaakt. Maar liefst 47% van de uitgebrachte stemmen ging naar de molenfilm. Vervolgens stipte de jury in een aantal punten – zonder de naam te noemen – de kwaliteit van de winnende film aan, waaruit al snel duidelijk werd dat het om ‘1200 ‘molens’ ging.

De Hollandsche Molen feliciteert het productie- en evenementenbureau XSAGA uit Amsterdam dat de film maakte. Ook gaan de felicitaties uit naar het Prins Bernhard Cultuurfonds, de opdrachtgever  van de film.

Authentiek
In de film worden molens en het molenaarsambacht sfeervol en authentiek in beeld gebracht. De film maakte tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 aan De Hollandsche Molen
in november 2019 op iedereen al veel indruk.

Om de film te bekijken, klik op het beeld.