Internetbijeenkomst ledenvergadering en Molencontactdag positief ontvangen

De gecombineerde ‘Zoom’-internetbijeenkomst van de Algemene Ledenvergadering van De Hollandsche Molen en de Molencontactdag op vrijdag 9 oktober verliep uitstekend, maar was voor iedereen toch even wennen. Zowel voor voorzitter Nico Papineau Salm, de medewerkers van het bureau van De Hollandsche Molen als de deelnemers was het de eerste keer dat zij elkaar niet fysiek op locatie tegenkwamen maar op digitale wijze, via deze video-internetdienst.

Zo’n 40 mensen logden in om de bijeenkomst(en) vanachter hun computer, tablet of laptop bij te wonen. Gezien de vele positieve ‘chat’-boodschappen die aan het eind van de bijeenkomst via het beeldscherm werden uitgewisseld had iedereen een nuttige en informatieve ‘online’-ochtend beleefd.


Impressie van een presentatie tijdens de Zoom-Molencontactdag.

De Algemene Ledenvergadering verliep goed, de concept notulen vindt u hier
De Molencontactdag was in de vorm van een webinar gegoten. Matthijs Ero, adviseur molens, beet het spits af met een verhandeling over de roeden problematiek. Vervolgens kwam Leo Endedijk, hoofd belangenbehartiging, aan het woord over verzekeringskwesties rond molens. Nicole Bakker, directeur van de vereniging, sloot de bijeenkomst af met een presentatie over De toekomst van De Hollandsche Molen. Via de ‘chat’ was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Presentaties
Hieronder vindt u de presentaties van de Molencontactdag op een rijtje.

  1. Roeden problematiek
  2. Verzekeren van molens
  3. De Toekomst van De Hollandsche Molen

Het is ook mogelijk een video-opname van de volledige Molencontactdag toegezonden te krijgen. Stuur dan een mail naar [email protected]