Kom naar de Molencontactdag! Ook molenaars zijn welkom

De Molencontactdag van De Hollandsche Molen vindt dit jaar plaats op vrijdag 18 november in het Provinciehuis in Haarlem. Deze jaarlijkse bijeenkomst voor moleneigenaren en -organisaties heeft dit jaar een programma met veel onderdelen die ook voor molenaars interessant zijn. Ook zij zijn daarom van harte welkom.

In de ochtend houdt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een uitgebreide presentatie over de invoering van de SIM (opvolger van de BRIM). Vervolgens wordt er kort teruggeblikt op de uitreiking van de Zilveren Anjer aan Eric Zwijnenberg. Presentaties over het Molenfonds en de plannen met het molencomplex in Kinderdijk sluiten het ochtenddeel af.

In de middag zijn er twee workshops waarvoor de deelnemers worden ingedeeld. De eerste workshop behandelt het toezicht en verantwoording van grote molenorganisaties. Aan deze workshop wordt meegewerkt door het Centraal Bureau Fondsenwerving. De tweede workshop gaat in op het werven van vrijwilligers. Deze workshop wordt mede verzorgd door Sportservice Noord-Holland en Het Groninger Molenhuis.
De Molencontactdag wordt rond 15.30 uur afgesloten met een borrel.

Aanmelding voor de Molencontactdag kan door middel van het aanmeldingsformulier op www.molens.nl/molencontactdag. Aanmeldingen dienen uiterlijk donderdag 10 november a.s. in ons bezit zijn. Naar het op het aanmeldingsformulier vermelde e-mailadres wordt vervolgens tijdig het definitieve programma en de routebeschrijving gestuurd.