GRATIS LESMATERIAAL VOOR DOCENTEN

Molens vertellen een uniek verhaal over de Nederlandse geschiedenis. Met het gratis lesmateriaal voor het basisonderwijs komen uw leerlingen alles te weten over dit culture erfgoed. Stel een inspirerende les samen met lesbrieven, docentenhandleidingen en excursiebladen. En maak uw les compleet met een bezoek aan een molen.

Het Molenmuis lespakket
voor groep 1 en 2

Voor groep 1 en 2 heeft De Hollandsche Molen het lespakket ‘De Molenmuis’ ontwikkeld. Dit lespakket bestaat uit een prentenboek, lessuggesties, werkbladen en een video. Centraal staat een lief muisje dat een heleboel avonturen beleeft in de korenmolen. Tijdens het voorlezen ontdekken de kinderen spelenderwijs wat het werk van een molenaar inhoudt en hoe een molen werkt.

Bezoek een molen met de klas

Een les over molens is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een molen. Laat uw leerlingen de geur, kracht, werking én techniek van molens beleven. Klassen zijn bij meer dan 100 molens welkom voor een interactieve rondleiding door een gediplomeerd molenaar. Het hele molenseizoen (maart t/m november) zijn veel molens, vaak gratis, te bezoeken.

Molens Lesmateriaal Groep 5 t/m 8

Lesmateriaal voor groep 5 t/m 8

Wat doet een molenaar? Hoe ziet de binnenkant van een molen eruit? En wat is de overeenkomst tussen een molen en een mobieltje? Met het gratis lespakket voor groep 5 t/m 8 leren kinderen alles over de geschiedenis en de werking van de korenmolen. Er zijn ook lespakketten over de watermolen en de poldermolen.