Lockdown verlengd tot en met 9 februari

Het kabinet heeft op 12 januari bekendgemaakt de huidige lockdown te verlengen tot en met 9 februari. Als belangrijkste reden voor dit besluit werd aangevoerd de grote zorgen om de verspreiding van de Britse variant van het COVID-19 virus. Daarnaast gaf het kabinet aan dat de besmettingscijfers onvoldoende dalen. Alle maatregelen van de lockdown die werd ingesteld op 15 december blijven van kracht.

Dat betekent dat De Hollandsche Molen u ook nu dringend adviseert om de richtlijnen die de overheden uitvaardigen op te volgen, met name die richtlijnen die betrekking hebben op het samenkomen van meerdere mensen.
Het ontvangen van – toeristische – bezoekers op de molen is verboden. Het verkopen van meelproducten is nog wel toegestaan, maar denk hierbij aan de veiligheidsmaatregelen voor uw klanten én uw vrijwilligers. Gezondheid staat voorop.
Het is onder deze omstandigheden zeer voorstelbaar dat molenaars besluiten de komende weken niet meer naar de molen te gaan. Als dit het geval is, adviseren wij u met klem in verband met de veiligheid de molen stormvast achter te laten.

Meer informatie over de lockdown is te vinden op rijksoverheid.nl en rivm.nl

U wordt via nieuwsbrieven, de website molens.nl en de sociale media op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met De Hollandsche Molen via dhm@molens.nl