Versoepelingen lockdown geen effect op situatie rond molens

Het kabinet maakte op 20 april bekend de huidige lockdown op een beperkt aantal punten te versoepelen. Dat is voor velen goed nieuws. Deze versoepelingen brengen echter geen veranderingen teweeg bij de situaties rond molens en de mogelijkheden tot molenbezoek. Het aantal besmettingen blijft aan de hoge kant. Daarom blijft de druk op het ziekenhuis groot.
De meeste maatregelen van de lockdown blijven van kracht. Het kabinet bekijkt op 3 mei of er verdere versoepelingen vanaf 11 mei mogelijk zijn.

Dat betekent dat De Hollandsche Molen u nog steeds dringend adviseert om de richtlijnen die de overheden uitvaardigen op te volgen, met name die richtlijnen die betrekking hebben op het samenkomen van meerdere mensen.
Het ontvangen van – toeristische – bezoekers op de molen is verboden. Het verkopen van meelproducten is nog wel toegestaan, maar denk hierbij aan de veiligheidsmaatregelen voor uw klanten én uw vrijwilligers. Gezondheid staat voorop.
Als er op de molen langere tijd geen molenaars zijn, adviseren wij met klem in verband met de veiligheid de molen stormvast achter te laten.

Meer informatie over de lockdown is te vinden op rijksoverheid.nl en rivm.nl

U wordt via nieuwsbrieven, de website molens.nl en de sociale media op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met De Hollandsche Molen via [email protected]
Veel gestelde vragen vindt u hier