Molenprijs

Molenprijs 2016

In september 2016 mag u weer bepalen welke molen de BankGiro Loterij Molenprijs verdient en daarmee € 50.000,- wint. De Hollandsche Molen organiseert jaarlijks deze Molenprijs voor het meest aansprekende renovatie of verbeterproject van het jaar. Aan deze prijs is een bedrag van € 50.000,- verbonden om de renovatie of het verbeterproject uit te voeren.

De BankGiro Loterij Molenprijs is na de Museumprijs de grootste publieksprijs voor cultureel erfgoed van Nederland. Het publiek bepaalt in deze wedstrijd welk molenproject de hoofdprijs verdient. Bijzonder aan deze prijs is dat de molenprojecten die naast de hoofdprijs grijpen, wel het aantal stemmen dat zij ontvangen hebben, in euro’s krijgen uitgekeerd. Daarmee is uw stem nooit een verloren stem.

Onder de stemmers wordt ieder jaar een molenweekend verloot. Wilt u niet de kans mislopen op dit molenweekend? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan automatisch een bericht op het moment dat u kunt stemmen.

Bent u molenaar of moleneigenaar en u wilt uw molen aanmelden voor deelname aan de BankGiro Loterij Molenprijs? Ga dan naar deelname Molenprijs.

BGL Molenfeest 2015 toast winnaar Ooievaar
Winnaars van de Molenprijs 2015