Molenprijs 2016 van start gegaan

Korenmolen De Zwaluw, papierfabriek De Middelste Molen, molen De Goede Hoop en molen De Korenbloem zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2016. Van 3 september tot 3 oktober kun je stemmen op je favoriete project via www.molenprijs.nl. De molen met de meeste stemmen ontvangt een bedrag van 50.000 euro om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Onder de stemmers wordt een geheel verzorgd molenweekend verloot.

Over de genomineerden

  • Korenmolen De Zwaluw in Hasselt (Overijssel) strijdt voor restauratie van de wieken, zodat de molen weer optimaal kan draaien en malen.
  • Papierfabriek De Middelste Molen in Loenen (Gelderland) strijdt voor een nieuw bezoekerscentrum, waar nog meer mensen het productieproces van ambachtelijk papier kunnen zien.
  • Molen De Goede Hoop in Mijnsheerenland (Zuid-Holland) strijdt voor nieuwe wieken en een betere toegankelijkheid van de molen voor publiek.
  • Molen De Korenbloem in Ulvenhout (Noord-Brabant) strijdt voor het terugbrengen van de molen in zijn oude glorie, zodat het authentieke maalproces weer zichtbaar wordt.

Stemmen

Via www.molenprijs.nl kan iedereen (vanaf 18 jaar) van 3 september, 10.00 uur tot 3 oktober, 12.00 uur ’s middags stemmen. De molen met de meeste stemmen wint; op 7 oktober wordt de winnende molen bekendgemaakt. De drie overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen per project in euro’s uitgekeerd.

Over de BankGiro Loterij Molenprijs

De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.