Molens en de aangescherpte coronamaatregelen

Het kabinet heeft, gezien de forse toename van de besmettingsgevallen, besloten vanaf woensdag 14 oktober de COVID-19 maatregelen aanzienlijk te verscherpen. Dat betekent voor iedereen, dus ook voor alle mensen die in het molenveld actief zijn, dat extra voorzichtigheid geboden is om verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen. De gezondheid van iedereen en zeker die van elke molenvrijwilliger blijft voorop staan.

De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben in verband hiermee gezamenlijke afspraken gemaakt. Hieronder vindt u ze op een rijtje:

  1. In algemene zin wordt afgeraden om gedurende de periode van de extra beperkende maatregelen (toeristische) bezoekers te ontvangen.
  2. Alle vrijwilligers, ter plekke op de molen, wordt geadviseerd mondkapjes te dragen, in ieder geval als er meer mensen op de molen zijn.
  3. De najaarsexamens voor de kandidaat vrijwillige molenaars gaan – in aangepaste vorm – door. Dat houdt in dat het examen wordt afgenomen door twee examinatoren in aanwezigheid van één notulist. Alle aanwezigen wordt dringend aangeraden een mondkapje te dragen.

Bereikbaarheid kantoor De Hollandsche Molen
In verband met de laatste ontwikkelingen rond het corona-virus is het kantoor van De Hollandsche Molen komende vier weken gesloten. De vereniging houdt er ernstig rekening mee dat deze periode langer kan gaan duren. Bij een besluit hierover volgt zij de adviezen van de overheden.
Het kantoor is in deze periode (beperkter) telefonisch bereikbaar. Daarom vragen wij vriendelijk iedereen die contact wil opnemen dit bij voorkeur per e-mail te doen via [email protected]
Wij vragen uw begrip voor dit besluit.
Uiteraard houden wij u op de hoogte bij wijzigingen in deze situatie.

Meer algemene informatie over het coronavirus vindt op rijksoverheid.nl