Nationale Molendag in 2021.

Nationale Molendag

8/9
MEI 2021

NATIONALE MOLENDAG 2021

Nationale Molendag 2020 ging vanwege de coronacrisis noodgedwongen niet door. Dat was een grote teleurstelling, maar gezien de situatie onvermijdelijk. In 2021 hopen we natuurlijk allemaal dat het unieke landelijke molenevenement waaraan zoveel mensen, zowel molenvrijwilligers als het publiek, plezier beleven weer wel op de traditionele wijze kan plaatsvinden.
Op dit moment is dat echter nog allerminst zeker. De verspreiding van het coronavirus is nog niet onder controle en niemand weet wanneer er een vaccin beschikbaar is.

Voorbereiding
De Hollandsche Molen is wel inmiddels begonnen met de voorbereidingen op het evenement. De vereniging denkt na over verschillende alternatieve vormen waarop de Nationale Molendag kan plaatsvinden, mocht de fysieke uitvoering niet of slechts in beperkte mate mogelijk zijn.

De Hollandsche Molen denkt hierbij onder meer aan een gedeeltelijk ‘online’-programma met bijvoorbeeld ‘virtuele’ molenbezoeken. Gezien de huidige digitaal-technische ontwikkelingen zijn er echter tal van andere varianten mogelijk.
Wat niet verandert, is het traditionele moment in het jaar waarop Nationale Molendag wordt gehouden: het tweede weekend van mei.
Noteer daarom alvast in uw agenda: zaterdag 8 en zondag 9 mei 2021: Nationale Molendag!

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Steun molens met een bijdrage
Speciaal voor kinderen
Molens! - Vraag gratis proefnummer aan
Nationale Molendag 2020
Nationale Molendag 2020