Nieuw educatief centrum bij De Salamander officieel geopend

Op 4 juli werd onder grote belangstelling het nieuwe educatief centrum De Moolenmeester bij houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam officieel geopend. Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen, en Rik Janssen, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, deden dat door het luiden van een oude bel. 

In 2014 won eigenaar Stichting De Salamander de BankGiro Loterij Molenprijs. Mede dankzij het hiermee gewonnen bedrag van €50.000,- kon de bouw worden gerealiseerd.
Het nieuwe centrum is een lang gekoesterde wens van bestuur en vrijwilligers van De Salamander. In het gebouw kunnen bezoekers en vooral de schooljeugd straks goed kennismaken met heden en verleden van deze unieke houtzaagmolen. Voor de gemeente Leidschendam-Voorburg is de molen een belangrijk monument dat alle aandacht verdient.
Zowel Papineau Salm als Janssen complimenteerde in hun toespraken bestuur en vrijwilligers van de stichting voor het vele werk dat voor de totstandkoming van het centrum is verricht. Daarna maakte Heleen Mijdam, ambassadeur van de molen, de naam bekend: De Moolenmeester.


Nico Papineau Salm (links) en Rik Janssen luiden onder
toeziend oog van Ruud de Bruijn, voorzitter van Stichting
De Salamander, de bel waarmee De Moolenmeester
officieel werd geopend. (foto: Ot Douwes)