Beschermvrouwe Prinses Beatrix viert vandaag haar 85e verjaardag

31 januari 2023

Beschermvrouwe Prinses Beatrix viert vandaag haar 85e verjaardag

Opening Ceres met prinses Beatrix- foto Eveline Braak

H.K.H. Prinses Beatrix, beschermvrouwe van De Hollandsche Molen, is vandaag jarig. Namens het hele molenveld feliciteert de vereniging de prinses met haar 85ste verjaardag. De prinses is sinds zij beschermvrouwe werd in 2014 elk jaar aanwezig geweest bij een aantal feestelijke molengebeurtenissen. De Hollandsche Molen en alle molenvrijwilligers in het land hebben veel waardering voor de oprechte betrokkenheid die ze daarmee toont

Foto Op 18 maart 2022 stelde prinses Beatrix samen met de 9-jarige Rens de gerestaureerde molen Ceres in Bovenkarspel officieel in bedrijf. - © Eveline Braak

Dit jaar viert De Hollandsche Molen het 100-jarig jubileum. De prinses viert dit feest uiteraard mee, waar en wanneer precies wordt later bekendgemaakt.

De vereniging heeft al vele tientallen jaren een nauwe band met het koningshuis. Zo zijn  achtereenvolgens koningin Juliana (1952-1980), prins Claus (1981-2002) en prins Friso (2005- 2013) prinses Beatrix voorgegaan in de rol van beschermvrouwe cq.  –heer van De Hollandsche Molen.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!