NK Molenkruien uitgesteld

24 mei 2023

NK Molenkruien uitgesteld

Kruirad Oudegein

Op zaterdag 3 juni zou het allereerste NK Molenkruien plaatsvinden bij de Oudegeinse Poldermolen. Met dit evenement wilden we in het kader van ons 100-jarig bestaan op een leuke manier en voor een breed publiek laten zien wat er allemaal komt kijken bij het kruien van een molen. Door er een competitie van te maken, wilden we er ook een spannende gebeurtenis van maken.

Alhoewel een aantal teams zich had aangemeld en inmiddels volop in training is, hebben we besloten het evenement naar een andere datum te verplaatsen. Dat geeft ons de gelegenheid om nog meer molenaars te vertellen wat precies de bedoeling is en wat we ermee willen bereiken. Dat alles onder het motto ‘als we het doen, doen we het goed’.

Wij realiseren ons dat dit uitstel voor alle betrokkenen een teleurstelling is. Wij gaan er echter vanuit dat we dit najaar alsnog een NK kunnen organiseren, wellicht gekoppeld aan een breder programma.

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!