Prinses Beatrix opent het Jaar van de Molenaar

16 januari 2022

Prinses Beatrix opent het Jaar van de Molenaar

Prinses Beatrix opent Jaar van de Molenaar - Ramon Kroes.jpg

Prinses Beatrix heeft op 15 januari het Jaar van de Molenaar officieel geopend. Dit deed zij, vanwege de coronasituatie in aangepaste vorm, in molen Het Jonge Schaap op de Zaanse Schans in Zaandam. Daar onthulde zij samen met Erik Kopp, de voorzitter van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars het beeldmerk van het Jaar van de Molenaar.

Hiermee gaf zij het startschot voor een jaar met veel aandacht voor het ambacht van molenaar. In 2022 viert Het Gilde van Vrijwillige Molenaars het 50-jarig jubileum. Gedurende het hele jaar worden er verspreid over het hele land allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt is de recordpoging op 9 april om zo veel mogelijk molens tegelijk te laten draaien.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars leidt mensen op die monumentale wind- en watermolens willen laten draaien of malen. Momenteel zijn er zo’n 1600 molenaars actief om de ongeveer 1200 molens die Nederland rijk is te laten draaien of malen. De molenaars leveren zo een belangrijke bijdrage aan het behoud van de molens in Nederland.   

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!