Recordpoging draaiende molens groot succes

11 april 2022

Recordpoging draaiende molens groot succes

Molen van der Schoterveenpolder, Haarlem - Wim Giebels

Maar liefst 809 Nederlandse wind- en watermolens draaiden zaterdag 9 april tussen 11.00-12.00 uur gelijktijdig de wieken of waterraderen. Daarmee is de recordpoging, georganiseerd door Het Gilde van Molenaars meer dan geslaagd te noemen. Ook deden er nog eens 32 molens mee in het buitenland, waardoor het totaal komt op 841 draaiende molens. Deze poging in het kader van het 50-jarig bestaan van het Gilde heeft als doel het belang van het ambacht van molenaar te onderstrepen.

Het Gilde hoopt hiermee de interesse voor het molenaarsambacht te vergroten om zo meer vrijwilligers te werven. Want alleen met voldoende vrijwillige molenaars kunnen onze molens ook in de toekomst blijven draaien.

Buitenlandse ondersteuning
Nederlandse molenaars werden bij dit record ondersteund door molenaars uit Verenigd Koninkrijk,  Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije, Bulgarije en zelfs in Nieuw Zeeland stond men midden in de nacht op om gelijk met de molenaars in Nederland hun molen te laten draaien!

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!