VriendenLoterij Nationale Molendag 2023 breekt bezoekersrecord

14 mei 2023

VriendenLoterij Nationale Molendag 2023 breekt bezoekersrecord

Nationale Molendag 2023

Met circa 150.000 bezoekers heeft de 50ste editie van de Vriendenloterij Nationale Molendag een nieuw record gevestigd. Circa 850 molens in heel Nederland openden hun deuren en organiseerden allerlei activiteiten: van pannenkoeken bakken tot rondleidingen, van concerten tot oud-Hollandse spelletjes. “Het prachtige weer zal een belangrijke rol hebben gespeeld bij het halen van deze mijlpaal,” zegt directeur-bestuurder Nicole Bakker van De Hollandsche Molen. “Dat dit de 50ste Nationale Molendag was en dat wij dit jaar 100 jaar bestaan, zullen ook geholpen hebben.”

Blauw
NooitGedacht-29

“Zo’n groot evenement kan niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers op en rond de molen,” stelt Bakker. “Wij zijn hen en het Gilde van Molenaars enorm dankbaar dat er weer zoveel enthousiasme en inzet was om al die duizenden belangstellenden te ontvangen.” De VriendenLoterij Nationale Molendag werd afgelopen vrijdag feestelijk geopend bij molen De Roos in Delft. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix - beschermvrouwe van De Hollandsche Molen - lichtte samen met de molenaar de vang, waarna de nieuwe wieken van de korenmolen begonnen te draaien. De opening vond plaats onder brede belangstelling van zowel publiek als pers.

De Nationale Molendag wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Foto's Arnout van Nieuwkoop & Jan-Willem Houweling

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!