Vrijdag 18 november - Molencontactdag

21 november 2022

Vrijdag 18 november - Molencontactdag

MCD

Afgelopen vrijdag waren de molenorganisaties en stichtingen uit verschillende plaatsen in het land weer goed vertegenwoordigd tijdens de Molencontactdag in Kulturhus 'De Talter' in Oldebroek.

Na twee jaar mochten wij elkaar weer live zien en spreken. Tijdens deze dag was er gelegenheid om met elkaar te netwerken en bij te praten. Daarnaast kwamen er verschillende onderwerpen aan bod.

De presentaties zijn allemaal na te lezen door op de onderstaande knoppen te klikken.

 

Na een kop koffie startte de dag met debat over de rol van De Hollandsche Molen, waar de focus lag op de omgeving (biotoop) van de molen en hoe moleneigenaren en molenaars hiermee om kunnen gaan, hoe wij als vereniging hen hierbij kunnen ondersteunen. Het debat werd gevoerd door het panel: Jan de Jong (voormalig ambtenaar ministerie OC&W), Eefje van Duin (bestuur Heemschut, directeur Monumentenwacht Noord) en Wim Bos van de Rijnlandse Molenstichting en stond onder leiding van Luuk van Term.

Bekijk stellingen

De dag eindigde bij molen De Hoop in Oldebroek. Deze bijzondere koren, pel,- en oliemolen is met zijn drie functies een interessante molen en is zeker de moeite om te bezoeken. 

Molencontactdag 18 november 2022
Externe video URL

Word Molenvriend

Nederland zonder molens is ondenkbaar. Maar om deze monumentale iconen te laten draaien en malen is geld en aandacht nodig.

of abonneer je op onze nieuwsbrief!