Open Monumentendag bij molens De Hollandsche Molen

Zaterdag en zondag is het Open Monumentendag! Ook bij de molens van De Hollandsche Molen zijn diverse leuke activiteiten georganiseerd.

De Braakmolen
Het Comité Hof van Twente heeft onze Braakmolen in Goor uitgekozen om dit jaar het Monumentenweekend te openen. Deze opening vindt plaats op zaterdagochtend om 9.30 uur. Samen met het naastgelegen klompenmuseum worden er pannenkoeken gebakken, is er muziek en laten klompenmakers én molenaars hun ambacht graag zien.
Voor de molen is er een restauratieplan in voorbereiding. De molenaars kunnen u er alles over vertellen. Bovendien vertrekt er vanaf de molen een stadwandeling i.s.m. het Goors Historisch Museum. Zaterdag is het ook Overijsselse Molendag.

In de weken na monumentendag is er voor kinderen van groep 7 een scholenproject geïnitieerd door het Comité Hof van Twente. Ook dit vindt plaats op en rond de Braakmolen.

Bij molen De Roos in Delft is op beide dagen een cultureel programma samengesteld: de nieuwe expositie over de Gouden Eeuw kan worden bezichtigd en er worden lezingen verzorgd.
Bij de molen Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede zal bij voldoende wind op zaterdag meel worden gemalen.
In Warnsveld kunnen verschillende monumenten worden bezocht. Op zaterdag is dat goed te combineren met een bezoek aan molen Nooit Gedacht waar een groep vrijwilligers fanatiek meel maalt.
Bij De Speelman in Rotterdam-Overschie wordt zaterdag een rondleiding geven. Op beide dagen wordt gedraaid en gemaald.

Bekijk alle deelnemende molens aan Open Monumentendag: molens.nl/openmonumentendag

Test je molenkennis en doe mee aan de Open Monumentendag Molenquiz! Maak kans op een diner voor 2 in een molenrestaurant.